Εγγύηση καλύτερης τιμής

Αμπελώνες & Οίνος

Κάθε λάτρης και γνώστης του κρασιού εκτιμά ένα αρχοντικό που έχει ιδιόκτητους αμπελώνες. Η τοποθεσία του Kinsterna και οι αμπελώνες του διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών: η συνεχής ηλιακή ακτινοβολία, η αύρα του Αιγαίου που ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αέρα και το αργιλώδες έδαφος παράγουν κρασί με θεαματικές οργανοληπτικές ιδιότητες.

Υπερήφανο για τα εξαιρετικά εύφορα αμπέλια του, το Kinsterna παράγει σήμερα τρεις εξαιρετικούς οίνους με τοπικές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως η Κυδωνίτσα, το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και κυρίως η Μονεμβασιά. Το λευκό παρασύρει με άρωμα εσπεριδοειδών, καθώς και νότες περγαμόντου και κυδωνιού, ενώ το ροζέ μπορεί να υπερηφανεύεται για το έντονο, φρουτώδες άρωμά του από κεράσι, φράουλα και τριαντάφυλλο. Είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσετε το κόκκινο κρασί του Kinsterna με την αρωματική ένταση των κόκκινων φρούτων και του δαμάσκηνου, που περιέχει γλυκό μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα και μια νότα καπνιστού, χάρη στην προσεγμένη παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια για περισσότερο από 5 έτη.

Το αρχοντικό διαθέτει ένα ακόμη κρασί-έκπληξη: το 2010, το κρασί που παράχθηκε από τις ποικιλίες που συνθέτουν το λιαστό ‘Μαλβαζία’ (Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Ασπρούδες) κατοχυρώθηκε με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) για την περιοχή της Μονεμβασιάς. Αυτό συνέβη παρά τις προσπάθειες των Γάλλων, Ισπανών, Ιταλών ακόμη και Κρητικών οινοπαραγωγών να διεκδικήσουν την προέλευση του κρασιού και μετά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες των Ελλήνων οινολόγων και ιστορικών που απέδειξαν ότι η προέλευσή του είναι πράγματι η Μονεμβασιά, όπως επιβεβαιώνει η λέξη ‘Μαλβαζία’.

Το μυθικό κρασί ‘Μονεμβασία – Malvasia’ παράγεται τουλάχιστον από το 1340 μ.Χ, όταν χρησιμοποιήθηκε στη στέψη του Πατριάρχη του Κιέβου και για 4 αιώνες επικράτησε στις αγορές της Ανατολής & της Δύσης.

Στους αμπελώνες του Kinsterna καλλιεργούνται οι παραπάνω ποικιλίες και με βάση αυτές έγινε η πειραματική παραγωγή του. Το κρασί “Μονεμβασία-Malvasia” εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2013, η παλαίωσή του γίνεται σε δρύινα βαρέλια για 24 μήνες και πλέον διατίθεται σε ειδική εμφιάλωση από το αρχοντικό.

Η αναγνώριση ΠΟΠ αποτελεί σήμερα την επιβεβαίωση που κέρδισε επάξια η περιοχή, χάρη στην υποστήριξη του Kinsterna για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

  • DSC_0050

    Αμπελώνες & Οίνος

    Δοκιμάστε το νέκταρ των Θεών
  • DSC_0099

    Αμπελώνες & Οίνος

    Δοκιμάστε το νέκταρ των Θεών
placeholder

Κάθε λάτρης και γνώστης του κρασιού εκτιμά ένα αρχοντικό που έχει ιδιόκτητους αμπελώνες. Η τοποθεσία του Kinsterna και οι αμπελώνες του διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών: η συνεχής ηλιακή ακτινοβολία, η αύρα του Αιγαίου που ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αέρα και το αργιλώδες έδαφος παράγουν κρασί με θεαματικές οργανοληπτικές ιδιότητες.

Υπερήφανο για τα εξαιρετικά εύφορα αμπέλια του, το Kinsterna παράγει σήμερα τρεις εξαιρετικούς οίνους με τοπικές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως η Κυδωνίτσα, το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και κυρίως η Μονεμβασιά. Το λευκό παρασύρει με άρωμα εσπεριδοειδών, καθώς και νότες περγαμόντου και κυδωνιού, ενώ το ροζέ μπορεί να υπερηφανεύεται για το έντονο, φρουτώδες άρωμά του από κεράσι, φράουλα και τριαντάφυλλο. Είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσετε το κόκκινο κρασί του Kinsterna με την αρωματική ένταση των κόκκινων φρούτων και του δαμάσκηνου, που περιέχει γλυκό μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα και μια νότα καπνιστού, χάρη στην προσεγμένη παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια για περισσότερο από 5 έτη.

Το αρχοντικό διαθέτει ένα ακόμη κρασί-έκπληξη: το 2010, το κρασί που παράχθηκε από τις ποικιλίες που συνθέτουν το λιαστό ‘Μαλβαζία’ (Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Ασπρούδες) κατοχυρώθηκε με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) για την περιοχή της Μονεμβασιάς. Αυτό συνέβη παρά τις προσπάθειες των Γάλλων, Ισπανών, Ιταλών ακόμη και Κρητικών οινοπαραγωγών να διεκδικήσουν την προέλευση του κρασιού και μετά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες των Ελλήνων οινολόγων και ιστορικών που απέδειξαν ότι η προέλευσή του είναι πράγματι η Μονεμβασιά, όπως επιβεβαιώνει η λέξη ‘Μαλβαζία’.

Το μυθικό κρασί ‘Μονεμβασία – Malvasia’ παράγεται τουλάχιστον από το 1340 μ.Χ, όταν χρησιμοποιήθηκε στη στέψη του Πατριάρχη του Κιέβου και για 4 αιώνες επικράτησε στις αγορές της Ανατολής & της Δύσης.

Στους αμπελώνες του Kinsterna καλλιεργούνται οι παραπάνω ποικιλίες και με βάση αυτές έγινε η πειραματική παραγωγή του. Το κρασί “Μονεμβασία-Malvasia” εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2013, η παλαίωσή του γίνεται σε δρύινα βαρέλια για 24 μήνες και πλέον διατίθεται σε ειδική εμφιάλωση από το αρχοντικό.

Η αναγνώριση ΠΟΠ αποτελεί σήμερα την επιβεβαίωση που κέρδισε επάξια η περιοχή, χάρη στην υποστήριξη του Kinsterna για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Κοινοποιήστε τη σελίδα
κρατηση
https://www.kinsternahotel.gr
37.9778
23.7278