sketch-loader

Γαστρονομία

Η γευστική ταυτότητα του τόπου

Century old olive tree

Από τη γη μας, στο τραπέζι σας

Απαραίτητο στοιχείο, απαράβατος κανόνας κάθε πλευράς της εμπειρίας που προσφέρουμε στο Kinsterna Hotel, είναι η εντοπιότητα- στην πιο αυθεντική της μορφή. Στην ίδια φιλοσοφία λοιπόν κινείται και η γαστρονομική προσέγγιση που έχουν ακολουθήσει ο σεφ μας και η ομάδα του για τη δημιουργία γευστικών προτάσεων που εμπεριέχουν τα μενού των εστιατορίων μας τα οποία βασίζονται στην εποχικότητα.

Απλές και μεστές γεύσεις που προκύπτουν μέσα από τον συνδυασμό πρώτων υλών εξαιρετικής ποιότητας μας προσκαλούν να αφεθούμε στις μεσογειακές χάρες της ελληνικής κουζίνας. Σε απόλυτη αρμονία με τα κρασιά μας, τα πιάτα που σερβίρονται τόσο γύρω από την βυζαντινή στέρνα (στο βραβευμένο, ομώνυμο εστιατόριο “στέρνα”, με προτάσεις fine dining) όσο και κάτω από τον ίσκιο των δέντρων στην ταβέρνα ‘“λινός” (με φαγητό σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο) και το το all day εστιατόριο “μουριές”, εγγυώνται το ξύπνημα των αισθήσεων σε μια γαστριμαργική εμπειρία γνωριμίας με τις τοπικές γεύσεις.
Σε κάθε μία από τις διαφορετικές εκδοχές που προσφέρουν τα τρία εστιατόρια του Kinsterna Hotel, κυρίαρχη παραμένει η έμπνευση που γεννά η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, συνδυασμένη άψογα με τις σύγχρονες τεχνικές. Η ευγνωμοσύνη μας για όλα τα δώρα που μας προσφέρει η ελληνική γη δε θα μπορούσε να μη μεταφράζεται στην ανάδειξη των γευστικών χαρακτηριστικών κάθε λαχανικού και φρούτου που ευδοκιμεί στα μποστάνια μας.

Η πιο μεγάλη “έκθεση” Λακωνικών προϊόντων στην οποία σας προσκαλούμε καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο Kinsterna Hotel, δεν είναι άλλη από το «Ελληνικό Πρωινό» που προσφέρουμε: μια πανδαισία γεύσεων και εδεσμάτων της περιοχής όπως το ζυμωτό ψωμί με προζύμι, το λαδοτύρι, οι παραδοσιακές πίτες “τσαΐτια”, η κολοκυθόπιτα, τα λαλάγγια, ο τραχανάς και το ρυζόγαλο. Εδώ, εγκαινιάζουμε τη νέα μέρα με μια γευστική γιορτή, πολύχρωμη και μυρωδάτη- και πάνω απ’ όλα γευστική. Τα εποχικά προϊόντα του κτήματος έχουν την τιμητική τους, προσθέτοντας στην πρωινή ιεροτελεστία του ξυπνήματος άλλοτε τη γεύση του φραγκόσυκου που μεταμορφώνεται στον πιο αναζωογονητικό χυμό και άλλοτε την τραγανή γλυκύτητα μιας τάρτας με σύκα από τα δέντρα μας.

oil
Το λάδι μας
Εξαιρετική γεύση, ανώτατη ποιότητα
wine-new3
Το κρασί μας
Ένα μοναδικό οινολογικό ταξίδι
vegetables
Τα προϊόντα
Φυσικές πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής

Restaurants

sterna-restaurnat-icon
Sterna restaurant - Kinsterna Hotel (2)
SXI_4849
Sterna Restaurant_outdoor
sterna-restaurant3
sterna restaurant - Kinsterna Hotel (3)
SXI_4843
sterna-restaurant6
FINE DINING ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
sterna

Όταν πέφτει η νύχτα, γύρω από τα νερά της στέρνας που κυριαρχεί στη μεγάλη αυλή του αρχοντικού αναβλύζει μια άλλου είδους μαγεία: αυτή τη φορά, από την κουζίνα του Kinsterna Hotel.

olive-brunch
mouries-restaurant-kinsterna (1)
mouries-restaurant-kinsterna (4)
mouries-restaurant-kinsterna (3)
mouries-restaurant-kinsterna (2)
ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ALL-DAY ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
mouries all-day

Το all-day εστιατόριο μουριές είναι περιτριγυρισμένο από τα ομώνυμα δέντρα- αυτά του έδωσαν το όνομά του, αυτά χαρίζουν και σε εμάς την ξεκούραση και τη δροσιά του ίσκιου τους όταν καθόμαστε γύρω από τα εξωτερικά τραπέζια.

wood-oven
kin-tavern3
Kinsterna Hotel - Linos tavern (3)
DSC02155
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
ταβέρνα λινός

Τι είναι αυτό που μας κάνει πάντα να επιστρέφουμε στην πιο όμορφη εκδοχή της λαϊκής εστίασης και να αναζητάμε τις ταβέρνες; Το νόστιμο φαγητό τους, η αυθεντική ατμόσφαιρα και η έλλειψη κάθε περιττής τυπικότητας; Η πολύχρονη λειτουργία τους, που τις καθιστά στέκι και χώρο γέννησης πολλών ιστοριών που αφηγούνται οι θαμώνες;