sketch-loader

Αξιοθέατα

Αφεθείτε σε μια οπτική πανδαισία

attraction1
decorative image

Η περιοχή της νότιας Πελοποννήσου έχει υπέροχα αξιοθέατα, μαγευτική φύση και γραφικές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφθείτε με το αυτοκίνητό σας. Σας προτείνουμε τα ακόλουθα σημεία ενδιαφέροντος, για να αρχίσετε την αναζήτησή σας:

Μεσαιωνικό κάστρο Μονεμβασιάς

Η πανέμορφη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς έχει μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική, πολιτιστική και γεωγραφική σημασία. Περπατώντας τη καστροπολιτεία, γνωρίζουμε τις ιστορικές εκκλησίες της, τα τείχη, τις χαμηλές καμάρες, τις αψίδες και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια που προδίδουν το μεσαιωνικό της παρελθόν. Το βυζαντινό φρούριο που ζήλεψαν οι Ενετοί, οι Σλάβοι, οι Φράγκοι, οι Άραβες και οι Οθωμανοί σε πολλές διαφορετικές περιόδους, στέκει αγέρωχα στην είσοδο μιας από τις πιο μαγευτικές γωνιές της Πελοποννήσου. Η μεσαιωνική καστροπολιτεία απέχει μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Kinsterna Hotel. Ξεκινώντας τη διαδρομή ανάβασης από εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε και την Άνω Πόλη με τη βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα, την Αγία Σοφία. Έχετε επίσης την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική βόλτα με το σκάφος του αρχοντικού και να θαυμάσετε την εξαιρετική θέα του μεσαιωνικού κάστρου από τη θάλασσα.

Σπήλαιο της Καστανιάς

Η ξενάγηση στο σπήλαιο της Καστανιάς θα σας μαγέψει. Θεωρείται μόλις το δεύτερο του είδους του στην Ευρώπη και χρονολογείται από την Ιουρασική περίοδο. Οι εντυπωσιακοί σταλαγμίτες και τα οι ευφάνταστοι σχηματισμοί των πετρωμάτων αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο διαρκεί μιάμιση ώρα, ενώ και για αυτόν τον προορισμό έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το σπήλαιο, με το σκάφος του αρχοντικού.

Παυλοπέτρι, η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου

Για όσους γοητεύονται από τις ιστορίες για μυθικές πολιτείες βυθισμένες στα καταγάλανα νερά, η επίσκεψη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Παυλοπέτρι, που βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο και σε απόσταση 20’ οδικώς από το αρχοντικό πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί στον κατάλογο με τις εμπειρίες που θα ζήσουν κατά τη διαμονή τους στο Kinsterna Hotel. Ακόμα ένα αξιοθέατο άξιο επίσκεψης αποτελεί και η αρχαία βυθισμένη πόλη του Ασωπού, στην παραλία της Πλύτρας.

Γέρακας

Επισκεφθείτε αυτό το πανέμορφο παραδοσιακό επίνειο, με το μοναδικό φυσικό φιόρδ της Νότιας Ευρώπης, που ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για έναν υδροβιότοπο, ιδανικό για παρατήρηση πουλιών, καθώς λόγω του μικρού βάθους των νερών και της αφθονίας τροφής, λειτουργεί ως σταθμός μετανάστευσης και διαχείμασης για μεταναστευτικά πουλιά και ορισμένες φορές για κύκνους και πρασινοκέφαλες πάπιες. Ψαροταβέρνες και καφέ πλάι στο κύμα υπόσχονται μια απολαυστική ολοκλήρωση της εμπειρίας, με θέα στη θάλασσα και το βουνό. Σε απόσταση 200μ. υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Ζάρακα (200-150 π.Χ).

Απολιθωμένο Δάσος

Ανατολικά της Νεάπολης βρίσκεται ένα εντυπωσιακό απολιθωμένο δάσος δίπλα στη θάλασσα. Τμήματα από φοίνικες και άλλα δέντρα που έχουν μετατραπεί σε πέτρα είναι ορατά με γυμνό μάτι, τόσο διάσπαρτα στο βραχώδες τοπίο που περικλείει αμμουδερές παραλίες, όσο και κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αυτό το θαύμα της φύσης είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.

Νερόμυλος Ταλάντων

Πρόκειται για τον μοναδικό νερόμυλο από τους 11 της περιοχής που αναστηλώθηκε και αλέθει με την ενέργεια του νερού. Ο νερόμυλος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παλαιάς τεχνολογίας και βρίσκεται σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γεμάτο καρυδιές, πλατάνια και μυρτιές. Ενδιαφέρον σημείο επίσκεψης αποτελεί και ο νερόμυλος στα Βρυσικά, σε απόσταση 20’.

Μάνη

Διανύοντας μια απόσταση 98 χλμ. φτάνουμε οδικώς στην Αρεόπολη, στην Ανατολική Μάνη. Πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και έχει κριθεί διατηρητέος, αφού μέχρι σήμερα διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.

Κυπαρίσσι

Το Κυπαρίσσι είναι ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας, ένα από εκείνα τα μέρη που δεν αλλοιώθηκαν από τον μαζικό τουρισμό. Η πρόσβαση δεν είναι η ευκολότερη, αλλά αποζημιώνει τους πραγματικά τολμηρούς: το Κυπαρίσσι προσφέρει ένα εξαιρετικό αναρριχητικό πεδίο, με 15 τουλάχιστον αναρριχητικές διαδρομές, μέσα από κάθετους βράχους από ασβεστόλιθο, με σταλαγμίτες και σπηλιές.

Γεράκι

Δίπλα στο παραδοσιακό χωριό Γεράκι, με τις πολυάριθμες επισκέψιμες Βυζαντινές εκκλησίες του 12ου αιώνα, βρίσκεται ένα μοναδικό βυζαντινό κάστρο. Η πεζοπορία μέχρι το κάστρο είναι πραγματική απόλαυση.

Οθωμανική κατοικία στο Μεγάλο Περιβόλι

Σε μικρή σχετικά απόσταση με αυτοκίνητο (35’) από το Kinsterna και στην περιοχή Μεγάλο Περιβόλι, δίπλα στο χωριό Κουλέντια, βρίσκεται μια παλιά οθωμανική κατοικία του 1760 μ.Χ..Η κατοικία είναι επίσης προσβάσιμη και μέσα από πεζοπορική διαδρομή η οποία “ακολουθεί” τα χνάρια του βυζαντινού μονοπατιού που χρονολογείται από το 1300 μ.Χ. (2 ώρες πεζοπορία από το Kinsterna).

Τέρια

Στον ακατοίκητο οικισμό υπάρχουν δύο “δίδυμα” βυζαντινά εκκλησάκια του 13ου αιώνα. Η παράδοση αναφέρει ότι η ανέγερσή τους έγινε από την κόρη του Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου. Από το ιερό τους αναβλύζει μεγάλη πηγή. Η απόσταση του οικισμού από το Kinsterna μετρά 8,5 χλμ- από τα οποία, 2 χλμ είναι χωματόδρομος.

back to top
BOOK NOW
ESPA Banner