sketch-loader

Οι αμπελώνες και ελαιώνες μας

Δοκιμάστε το νέκταρ των πειρατών

Kinstern
decorative image


Η ελληνική παράδοση της “πεζούλας” στην αρχιτεκτονική τοπίου, με στόχο τη καλλιέργεια της γης, έχει συνυπογράψει το σχέδιο του κτήματος και βρίσκεται πίσω από τον τρόπο με τον οποίο “ξεδιπλώνονται” τα επίπεδα του Kinsterna. Υψώνοντας το βλέμμα, ακριβώς πάνω από τους αιωνόβιους ελαιώνες, αντικρίζουμε, ως κορωνίδα, τον αμπελώνα του αρχοντικού.

Το εξαιρετικό κρασί υπήρξε κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας και κλειδί του εξαγωγικού εμπορίου της Μονεμβάσιας για αιώνες ολόκληρους. Η παραγωγή του οίνου “Μαλβάζια” αναφέρεται σε γραπτές πηγές τουλάχιστον από το 1340 μ.Χ, όταν χρησιμοποιήθηκε στη στέψη του Πατριάρχη του Κιέβου, και επικράτησε στις αγορές της Ανατολής & της Δύσης για τέσσερις αιώνες. Με μεγάλη συγκίνηση, αγάπη και μεράκι , συγχρόνως με την αναβίωση του αρχοντικού αναβιώσαμε και τους αμπελώνες, επιθυμώντας να αναδείξουμε τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών όπως η Κυδωνίτσα, το Ασύρτικο και κυρίως η Μονεμβασιά. Ποικιλίες από τις οποίες παράγεται το φημισμένο λιαστό κρασί ‘Μονεμβασία – Malvasia’, που κατοχυρώθηκε το 2010 με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) για την περιοχή της Μονεμβασιάς.

Το κρασί “Μονεμβασία-Malvasia”, το “νέκταρ των πειρατών” όπως η ιστορική παράδοση το θέλει, εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2010. Η παλαίωσή του γίνεται σε δρύινα βαρέλια για 24 μήνες, για να εμφιαλωθεί στη συνέχεια σε μια ειδική ετικέτα που μπορείτε να βρείτε στα κελάρια μας. Η επιβεβαίωση της εντοπιότητας του μοναδικού αυτού οίνου έχει- όπως όλα στο Kinsterna Hotel- τη δική της ιστορία. Η προέλευση του “Μονεμβασία-Malvasia” διεκδικήθηκε από Γάλλους, Ισπανούς και Ιταλούς οινοπαραγωγούς. Αξιοσημείωτες προσπάθειες Ελλήνων οινολόγων και ιστορικών απέδειξαν ότι γενέτειρα του είναι πράγματι η Μονεμβασιά, όπως επιβεβαιώνει η λέξη ‘Μαλβαζία’.

Η γη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να επιστρέφει την αγάπη και τη φροντίδα που δέχεται στο εκατονταπλάσιο: αγαπώντας τα αμπέλια μας και βοηθώντας το κάθε κλήμα να ανθίσει, απολαμβάνουμε σε αντάλλαγμα έναν υπέροχο λευκό οίνο με σαγηνευτικό άρωμα εσπεριδοειδών και νότες περγαμόντου και κυδωνιού. Στη διονυσιακή ορχήστρα του Kinsterna Hotel πρωταγωνιστεί επίσης ένα εξαιρετικό ροζέ, που αναδύει έντονο, φρουτώδες άρωμά από κεράσι, φράουλα και τριαντάφυλλο. Τον χορό κλείνει το κόκκινο κρασί μας, με την αρωματική ένταση των κόκκινων φρούτων και του δαμάσκηνου. Η εμπειρία της δοκιμής του μας ταξιδεύει στις αγορές της Ανατολής, καθώς περιέχει γλυκό μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα και μια νότα καπνιστού, χάρη στην προσεγμένη παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ανατολή και Δύση συναντώνται στο “σταυροδρόμι των λαών”. Η τοποθεσία στον χάρτη πολλές φορές καθόρισε τη μοίρα του τόπου μας, μπλέκοντάς τον σε περιπέτειες- μα συνάμα ευνοώντας τον μέσα από τη συνύπαρξη λαών και τον δημιουργικό διάλογο πολιτισμών. Όμοια συμβαίνει και με το αμπέλι: η τοποθεσία του Kinsterna Hotel είναι υπεύθυνη για την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών μας, καθώς βρίσκεται σε κλίση πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος. Το καθρέφτισμα του φωτός στο θαλασσινό νερό, η ψυχή του Ελληνικού νησιωτικού τοπίου, φτάνει στα κλήματα και ο αρχαίος χορός του δεσίματος των σταφυλιών αρχίζει. Το κτήμα, σαν άλλο αρχαίο θέατρο, χάρη στον αμφιθεατρικό του σχηματισμό ενισχύει την κυκλοφορία του αέρα και προσκαλεί την αύρα του Αιγαίου στον αμπελώνα. Από το ατέρμονο έργο του Διονύσου δε θα μπορούσαν να λείπουν οι χθόνιοι θεοί: το αργιροπηλώδες υπέδαφος χαρίζει μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο τελικό προϊόν.

Υπάρχουν τόσα για να νιώσεις, να γνωρίσεις, να γευτείς στον κύκλο ζωής του αμπελιού και της ελιάς. Στους ελαιώνες μας κυρίαρχη ποικιλία δεν είναι άλλη από τη ντόπια «Αθηνολιά». Το λάδι της έχει χαρακτηριστικά που το τοποθετούν μεταξύ των εξαιρετικότερων παρθένων ελαιόλαδων: θεωρείται μοναδικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που εμφιαλώνουμε οι ίδιοι- και που πρωταγωνιστεί στα πιάτα μας- μπορεί να επιστρέψει μαζί σας στο σπίτι και να συντροφεύσει τις δικές σας δημιουργίες, αφού είναι διαθέσιμο στο κατάστημα του ξενοδοχείου.

Στο Kinsterna, ποτέ δεν κουραζόμαστε να αφηγούμαστε τις ιστορίες των προϊόντων μας. Ελάτε να βιώσουμε από κοινού κάθε στάδιο του οινολογικού και ελαιοπαραγωγικού ταξιδιού: από τον τρύγο, το παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών και ελιών στον λινό, την απόσταξη τσίπουρου ως και τη μοναδική εμπειρία της δοκιμής του Malvasia.

back to top
BOOK NOW
ESPA Banner