sketch-loader

From farm to table @ sterna restaurant με guest Chef τον Γιώργο Κατάρα

Kinsterna_1133
Kinsterna_1159
image-asset (1)
decorative image

Το Kinsterna Hotel μέσω της συνεργασίας του με τον Όμιλο Τραστέλη, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και φέτος τον Chef Γιώργο Κατάρα, ιδιοκτήτη του Vanderveen στο Άμστερνταμ, στις 5 και 6 Αυγούστου σε δύο διαφορετικές αλλά συνάμα απολαυστικές γαστρονομικές εκδηλώσεις. 

Το Kinsterna Hotel, μετά από τη πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του και με έμφαση στη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών που παρέχει, επιχειρεί και φέτος την γνωστοποίηση της Ελληνικής γαστρονομικής του ταυτότητας αναδεικνύοντας το concept του foraging και την αρχέγονη συνήθεια της συλλογής των τροφών από το κτήμα έκτασης 100 στρεμμάτων. 

From farm to table @ sterna restaurant 

Ημερομηνία εκδήλωσης: 5 Αυγούστου 2023 

Την πρώτη βραδιά οι δύο chefs θα μας παρουσιάσουν μια σοφιστικέ αλλά casual εκδοχή της τοπικής γαστρονομίας. Mε βάση το μαγειρικό όραμα του Γιώργου Κατάρα, η φιλοσοφία του μενού εστιάζει στην αξιοποίηση φρέσκων προϊόντων από την εύφορη γη του Kinsterna σε συνδυασμό με τη πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας από την ευρύτερη περιοχή; ένας συνδυασμός που φιλοδοξεί να συγκινήσει τους λάτρεις του καλού φαγητού. 

Το Kinsterna σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό fine dining event που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο ‘sterna’, στον ατμοσφαιρικό χώρο γύρω από την κυρίαρχη βυζαντινή στέρνα του ιστορικού αρχοντικού για μία κατανυκτική εμπειρία. 

Λίγα λόγια για τον Chef Γιώργο Κατάρα: 

Ξεκινώντας ως μουσικός στην Ελλάδα, ο Γιώργος στράφηκε στις μαγειρικές τέχνες, αποκτώντας εμπειρία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και η Καραϊβική. Εργάστηκε σε αξιόλογα εστιατόρια όπως το FERA στο Claridges μαζί με τους Simon Rogan, Chiltern Firehouse με τους Nuno Mendes, Nobu και Greenhouse London, ενώ τελικά εντάχθηκε στο Geranium και γνώρισε τον Mo. 

Σημαντικό επίσης είναι ότι κατάφερε και έφτασε στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef το 2016. Λίγο αργότερα έγινε sous chef στο Rijks στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Vanderveen, το οποίο έλαβε ένα αστέρι Michelin, 15,5 βαθμούς από το Gault Millau και διεθνή αναγνώριση μέσα σε δύο χρόνια. Επιπλέον, το 2021-2022, ο Γιώργος προσέφερε συμβουλευτικά τις γνώσεις του στο εστιατόριο Hytra της Αθήνας, αναπτύσσοντας το μενού και εκπαιδεύοντας την ομάδα. 

back to top
BOOK NOW
ESPA Banner