Safety Action Plan

Εγγύηση καλύτερης τιμής

Εποχιακές δραστηριότητες

Απολαύστε τον τρύγο, το λιάσιμο & το πάτημα των σταφυλιών (μέσα Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου)

Πάρτε μέρος στον τρύγο των αμπελιών που βρίσκονται στο λόφο ακριβώς απέναντι από το αρχοντικό σε έκταση 20 στρεμμάτων. Μετά τη συγκομιδή ακολουθεί το παραδοσιακό ‘λιάσιμο’ συγκεκριμένων ποικιλιών, που γίνεται με το άπλωμα των σταφυλιών στις λιάστρες, πάνω δηλαδή σε ειδικές επιφάνειες. Το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών γίνεται με γυμνά πόδια, όπως τα παλαιά χρόνια, στο ‘ληνό’ (πατητήρι), ενώ παράλληλα ψήνεται χωριάτικο ψωμί στον πέτρινο ξυλόφουρνο και γίνεται επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής μουσταλευριάς.

Συμμετάσχετε στην παραγωγή τσίπουρου (επιλεγμένα Σαββατοκύριακα από μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Δεκεμβρίου)

Σαράντα ημέρες περίπου μετά το πάτημα των σταφυλιών, ξεκινάει η παραγωγή τσίπουρου, που είναι ιδανικό συνοδευτικό για μικρές γευστικές εκπλήξεις και φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Η διαδικασία παραγωγής τσίπουρου πραγματοποιείται στον οθωμανικό άμβυκα του 1890. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι με το τσίπουρο που φτιάξατε εσείς οι ίδιοι!

 

Πάρτε μέρος στο μάζεμα των ελιών και την παραγωγή ελαιολάδου (τέλη Οκτωβρίου έως αρχές Ιανουαρίου)

Η παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γεωργικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες, πηγαίνουν στον ελαιώνα όπου γίνεται η συγκομιδή, ενώ ο κηπουρός τους εξηγεί τον τρόπο συλλογής των ελιών και τους βοηθάει να μαζέψουν και οι ίδιοι με τα χέρια ή τα χτένια και τις λανάρες. Οι ελιές συνθλίβονται στον παλιό πέτρινο μύλο (λιοτρίβι) με παραδοσιακές μεθόδους για την παραγωγή του αγουρέλαιου. Όσοι το επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν βρώσιμες ελιές με την απλή συνταγή του αρχοντικού καθώς επίσης να δοκιμάσουν ελαιόλαδο και διάφορες λιχουδιές από τον Chef του αρχοντικού.

Παρακολουθήστε τον τρύγο μελιού από τις κυψέλες του Kinsterna (αρχή καλοκαιριού και φθινοπώρου)

Συνήθως στις αρχές του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, έχετε την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παραδοσιακή διαδικασία του «τρύγου μελιού» εντός του εστιατορίου “mouries” από τον μελισσουργό μας. Τα πλαίσια με τις κηρήθρες τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις μέσα στον μελιτοεξαγωγέα και περιστρέφονται χειροκίνητα. Κατά την περιστροφή, ο μελιτοεξαγωγέας εξάγει το μέλι, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται σε κατάλληλα βάζα.

  • DSC_0568

    Εποχιακές δραστηριότητες

    Ελάτε πιο κοντά στην παράδοση
  • IMG_1834

    Εποχιακές δραστηριότητες

    Ελάτε πιο κοντά στην παράδοση
  • DSC_1283

    Εποχιακές δραστηριότητες

    Ελάτε πιο κοντά στην παράδοση
placeholder

Απολαύστε τον τρύγο, το λιάσιμο & το πάτημα των σταφυλιών (μέσα Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου)

Πάρτε μέρος στον τρύγο των αμπελιών που βρίσκονται στο λόφο ακριβώς απέναντι από το αρχοντικό σε έκταση 20 στρεμμάτων. Μετά τη συγκομιδή ακολουθεί το παραδοσιακό ‘λιάσιμο’ συγκεκριμένων ποικιλιών, που γίνεται με το άπλωμα των σταφυλιών στις λιάστρες, πάνω δηλαδή σε ειδικές επιφάνειες. Το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών γίνεται με γυμνά πόδια, όπως τα παλαιά χρόνια, στο ‘ληνό’ (πατητήρι), ενώ παράλληλα ψήνεται χωριάτικο ψωμί στον πέτρινο ξυλόφουρνο και γίνεται επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής μουσταλευριάς.

Συμμετάσχετε στην παραγωγή τσίπουρου (επιλεγμένα Σαββατοκύριακα από μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Δεκεμβρίου)

Σαράντα ημέρες περίπου μετά το πάτημα των σταφυλιών, ξεκινάει η παραγωγή τσίπουρου, που είναι ιδανικό συνοδευτικό για μικρές γευστικές εκπλήξεις και φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Η διαδικασία παραγωγής τσίπουρου πραγματοποιείται στον οθωμανικό άμβυκα του 1890. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι με το τσίπουρο που φτιάξατε εσείς οι ίδιοι!

 

Πάρτε μέρος στο μάζεμα των ελιών και την παραγωγή ελαιολάδου (τέλη Οκτωβρίου έως αρχές Ιανουαρίου)

Η παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γεωργικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες, πηγαίνουν στον ελαιώνα όπου γίνεται η συγκομιδή, ενώ ο κηπουρός τους εξηγεί τον τρόπο συλλογής των ελιών και τους βοηθάει να μαζέψουν και οι ίδιοι με τα χέρια ή τα χτένια και τις λανάρες. Οι ελιές συνθλίβονται στον παλιό πέτρινο μύλο (λιοτρίβι) με παραδοσιακές μεθόδους για την παραγωγή του αγουρέλαιου. Όσοι το επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν βρώσιμες ελιές με την απλή συνταγή του αρχοντικού καθώς επίσης να δοκιμάσουν ελαιόλαδο και διάφορες λιχουδιές από τον Chef του αρχοντικού.

Παρακολουθήστε τον τρύγο μελιού από τις κυψέλες του Kinsterna (αρχή καλοκαιριού και φθινοπώρου)

Συνήθως στις αρχές του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, έχετε την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παραδοσιακή διαδικασία του «τρύγου μελιού» εντός του εστιατορίου “mouries” από τον μελισσουργό μας. Τα πλαίσια με τις κηρήθρες τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις μέσα στον μελιτοεξαγωγέα και περιστρέφονται χειροκίνητα. Κατά την περιστροφή, ο μελιτοεξαγωγέας εξάγει το μέλι, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται σε κατάλληλα βάζα.

Κοινοποιήστε τη σελίδα
κρατηση
https://www.kinsternahotel.gr
37.9778
23.7278