Safety Action Plan

Εγγύηση καλύτερης τιμής

Δραστηριότητες Οκτωβρίου

  • DSC00151

    Δραστηριότητες Οκτωβρίου

placeholder
Ημερομηνία εκδήλωσης:

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο Kinsterna και να σας ενημερώσουμε για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες που διοργανώνουμε στο αρχοντικό μας για όλο το μήνα Οκτώβριο, ώστε να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.

Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούμε για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων έχουν επανασχεδιαστεί λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Παράλληλα, συστήνουμε την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω δραστηριότητες, προς αποφυγή συνωστισμού.

Η γιορτή της ελιάς*

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, καλωσορίζουμε την περίοδο συγκομιδής των ελιών, όπου οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον ελαιώνα μας και με τη βοήθεια του κηπουρού να μαζέψουν τις ελιές με τα χέρια τους, τα χτένια και τις λανάρες. Στη συνέχεια οι ελιές συνθλίβονται στον παλιό πέτρινο μύλο (λιοτρίβι) με την παραδοσιακή μέθοδο για την παραγωγή του αγουρέλαιου. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να φτιάξουν και βρώσιμες ελιές ακολουθώντας την απλή συνταγή του αρχοντικού. 

κάθε Σάββατο, 10:00 - 12:00

 

Ζύμωμα και ψήσιμο χωριάτικου ψωμιού*

Μάθετε από τη φουρνάρισσα του χωριού πως κοσκινίζει το αλεύρι και ζυμώνει το ψωμί με τα χέρια. Βοηθήστε την να ψήσει το ψωμί στον παλιό πέτρινο ξυλόφουρνο ή δείτε την να πλάθει λαχταριστά καρβέλια,. Οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να αναμείξουν τοπικά συστατικά, όπως ελιές και φρέσκα μυρωδικά από τον κήπο μας, όπως ρίγανη και θυμάρι.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 12:00

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 12:00

 

Απόσταξη τσίπουρου

Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει η απόσταξη τσίπουρου, η οποία πραγματοποιείται στον οθωμανικό άμβυκα του 1890. Οι συμμετέχοντες μπορούν να το απολαύσουν μαζί με μικρές γευστικές εκπλήξεις και κυρίως με τα καραμελωμένα κυδώνια του κτήματος που ψήνονται εκείνη την ώρα στον ξυλόφουρνο, καθώς επίσης να πάρουν μαζί τους ένα μπουκάλι από το τσίπουρο που έφτιαξαν!

Σάββατο 17 & 31 Οκτωβρίου, 12:00

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 12:00

 

Ξενάγηση στο αρχοντικό*

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο και εξερευνήστε αυτό το μοναδικό κτίσμα, μάθετε τα πάντα για τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του και το μοναδικό έργο αποκατάστασής του. Ειδικότερα στη Βιβλιοθήκη του αρχοντικού, εκτός από την πλούσια συλλογή βιβλίων, φυλάσσεται το παλαιό συμβόλαιο ιδιοκτησίας αλλά και φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κτίριο πριν την αποκατάσταση. Θαυμάστε τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στους κοινόχρηστους χώρους και στα πιο ιδιαίτερα δωμάτια και ανακαλύψτε την ιστορία τους. Μία βόλτα στους κατάφυτους κήπους του αρχοντικού θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε τα ζωντανά χρώματα και αρώματα από τα καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά (περισσότερα από 250 είδη), καθώς επίσης να δοκιμάσετε τα φρούτα και τα προϊόντα από τα περιβόλια μας.

κάθε Δευτέρα & Κυριακή, 12:00

κάθε  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο  11:15

 

Παρασκευή χειροποίητου σαπουνιού*

Έχετε την ευκαιρία να μάθετε την τοπική συνταγή για την παρασκευή χειροποίητου σαπουνιού, παρακολουθώντας έναν ντόπιο να αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Αναμίξτε διάφορα μπαχαρικά και αρωματικά βότανα από τους κήπους του Kinsterna. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τα χειροποίητα σαπούνια, αλλά και να πάρετε τη συνταγή για το πως να φτιάξετε τα δικά σας.

κάθε  Δευτέρα,Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή, 11:15

 

Βόλτα με την παλαιά άμαξα*

Η βόλτα με την αιγυπτιακή βασιλική άμαξα του 1900 στους κήπους του κτήματος είναι πραγματική απόλαυση.

κάθε Τρίτη &Παρασκευή, 11:00

 

Επίσκεψη στον παλιό οθωμανικό πύργο, την πηγή του αρχοντικού και το λόφο Μαλέα*

Οι απογευματινές ώρες είναι ιδανικές για έναν περίπατο ή πεζοπορία σε κοντινή απόσταση από το Kinsterna, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα παλαιό οθωμανικό πύργο, την πηγή του αρχοντικού αλλά και τo Λόφο Μαλέα. Πρόκειται για την υπαίθρια τοποθεσία, που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Μαλέας για να αποδώσει το γνωστό του έργο ‘Μονεμβασιά’ (1924-1928)**, ένα από τα τοπία της τελευταίας και ωριμότερης περιόδου του γνωστού ζωγράφου. Από αυτό το σημείο, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μοναδική θέα που χαρίζει η κατηφορική πλαγιά, η οποία καταλήγει στη θάλασσα και τον μακρινό ορίζοντα, με το μοναδικό Βράχο της Μονεμβασιάς να στέκει αγέρωχος στο βάθος. Στον πίνακα αποτυπώνονται οι εντυπωσιακοί ευκάλυπτοι του αρχοντικού και τα κωνοειδή κυπαρίσσια.

**αντίγραφο του έργου υπάρχει διαθέσιμο στη Βιβλιοθήκη του αρχοντικού

κάθε Τετάρτη & Κυριακή, 10:00

 

Eπίσκεψη σε Οθωμανική αγροικία του 1.770 μ.Χ. με το jeep του αρχοντικού

Έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μια Οθωμανική αγροικία του 1.770μ.Χ που βρίσκεται στην περιοχή Μεγάλο Περιβόλι, λίγο έξω από το χωριό Κουλέντια, κρυμμένη ανάμεσα σε 3 ρεματιές. Εκεί θα δείτε τους εσωτερικούς χώρους της και θα απολαύσετε ελληνικό καφέ και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού μέσα στην πανέμορφη φύση. 

κάθε Δευτέρα & Πέμπτη, 10:00 - 12:00, κόστος 20€ / άτομο

 

Γύρος του Βράχου της Μονεμβασιάς με το σκάφος του αρχοντικού

 Η βόλτα με το σκάφος του Kinsterna διαρκεί περίπου 45’ και σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε τη μοναδική θέα του βράχου της μεσαιωνικής καστροπολιτείας και της εκκλησίας της Αγιάς Σοφίας του 13ου αιώνα από τη θάλασσα, αλλά και να βουτήξετε από το σκάφος!

κάθε Τρίτη & Παρασκευή, 10:00 - 11:00, κόστος 35€ / άτομο

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο activities@kinsternahotel.gr

 

*προσφέρονται χωρίς χρέωση

Κοινοποιήστε τη σελίδα
κρατηση
https://www.kinsternahotel.gr
37.9778
23.7278